top of page

Dr Zaviša

Stomatolog specijalista
POZOVITE NAS +381 19 542 983

USLUGE

Kada imate probleme zbog neočekivanih i iznenadnih komplikacija sa vašim zubima ili imate planove za trajno rešavanje lošeg stanja vaših zuba, ili kada samo tražite hitnu pomoć preko reda i bez čekanja na zakazivanje, mi ćemo vam pružiti sve što vam je potrebno. Naš stručni tim certifikovanih doktora, medicinskih sestara i tehničara je opremljen za rešavanje svih hitnih medicinskih stomatoloških stanja i problema, rutinskih i specijalnih slučajeva, i za pružanje svih stomatoloških usluga.

 

Možete biti sigurni - pružićemo vam vrhunski i profesionalno najbolju moguću uslugu.

BOLESTI ZUBA

Karijes je jedna od najčešćih bolesti. Karakteriše se destrukcijom zubnih tkiva. Progresijom karijesa od gleđi, preko dentina do pulpe zuba, nastaje i infekcija same pulpe ali neretko i tkiva na samom vrhu korena tzv. periapikalni proces, koji može dovesti do potpunog gubitka zuba.


U zavisnosti od stepena progresije karijesa i terapija karijesa se sprovodi na više nivoa, od jednostavne sanacije plitkog karijesa plombiranjem zuba, preko lečenja zuba i postavljanja kanalnog punjenja minimalnom invanzivnom terapijom koja podrazumeva uklanjanje samo destruiranog dela zuba, a u cilju očuvanja zubnog tkiva. Savremeni materijali nano tehnologije omogućavaju adekvatnu rekonstrukciju zubnog tkiva sa funkcionalnim i estetskim karakteristikama zuba. što je benefit za pacijenta i struku u odnosu na raniju metodu kada je kao materijal korišćen amalgan koji se zbog dokazanog štetnog dejstva zamenjuje savremenim materijalima: KOMPOZITI, KOMPOZITNI INLEJI I ONLEJI, GLAS JONOMERI I KOMPOMERI.

PARADONTOLOGIJA

Hronična i podmukla bolest koja zahvata potporni aparat zuba, tj. narušava vezu zuba i okolnog tkiva – kosti i desni. Paradentoza spada u najučestalije bolesti i smatra se da čak 90% osoba starijih od 40godina boluje od nekog oblika parodontopatije. Parodontopatiju karakterišu: upaljene desni, parodontalni džepovi, ogoljeni vratovi zuba, zubni kamenac, krvava i gnojna sekrecija iz parod.dzepova, klimanje zuba i njegova migracija.


Lečenje parodontopatije je veoma složeno, i podrazumeva eliminaciju faktora koji su doveli do nastanka same bolesti.
Pored profilaktičkih mera, u cilju borbe protiv vodećeg uzroka gubitka zuba - parodontopatije, nudimo Vam sledeće:

    Kauzalna terapija, koja podrazumeva konzervativno uklanjanje uzroka parodontopatije (uklanjanje mekih i čvrstih naslaga, korekcija neadekvatnih ispuna i protetskih radova, kiretaža parodontalnih džepova)

    Hirurška terapija, kojoj se pristupa u slučaju prisustva velikih koštanih defekata. Nadoknadom izgubljene kosti produžava se vek zuba u vilici.

ORALNA HIRURGIJA

Impantologija je najmlađa hirurška disciplina koja je, zbog svojih prednosti i mogućnosti u velikoj ekspanziji. Multidisciplinarnost implantologije zahteva visoku stručnost i poznavanje oralne hirurgije, stomatološke protetike, paradontologije da bi nadoknada izgubljenih zuba bila rehabilitovana sa funkcionalnim i estetskim parametrima koji će omogućiti biofunkcionalnost orofacijalnog kompleksa.

U ordinaciji se obavlja hiruška ugradnja implanteta u posebno za to opremljenoj operacionoj sali sa svim potrebnim i neophodnim sredstvima i uslovima koje zahteva savremena i visoko sofisticirana stomatologija. Koristimo vrhunske implantološke sisteme NOBELBIOCARE, STRAUMAN, ISOMED koji su dugogodišnjom primenom i naučnom evaulacijom dokazani kao vrlo uspešni.

 

U ordinaciji se, takođe, rade sve oralno hirurške intervencije, počevsi od intervencija na mekom tkivu - gingivi i sluzokoži, do intrvencija na koštanom tkivu.

Intervencije

- Korekcija mukogingivalnih anomalija
- Hirurško oslobađenje neizniklih zuba
-Ekstrakcije zuba - samo kada moramo (prekobrojnih i suviše destruiranih zuba)
- Ekstrakcije impaktiranih zuba
- Resekcija korena (apikotomija)
- Retrogradno punjenje
- Cistektomije

IMPLANTOLOGIJA

Zahvaljujući savremenim naučnim dostignućima, danas smo u mogućnosti da zbrinjavanju krezubosti i bezubosti pristupimo na drugačiji način. Ugradnjom implantata, moguće je postići znatno komfornije protetsko rešenje.


Uz prethodne rendgen i CT analize, specijalista oralne hirurgije i stomatoločke protetike procenjuje mogućnost i mesto ugradnje implantata. Hirurška ugradnja implantata se vrši u jednoj ili dve faze, zavisno od tipa implantata.
Protetskom zbrinjavanju se pristupa nakon određenog perioda potrebnog za oseointegraciju (zarastanje kosti).


Jako je važno da se nakon završenog tretmana održava adekvatna oralna higijena! Naslage na implantatima mogu dovesti do zapalenja desni i posledičnog gubitka kosti. Zbog toga se naglašava važnost pranja zuba dva puta dnevno, kao i profesionalno uklanjanje čvrstih i mekih naslaga četiri puta u toku godine.

Planiranjem ugradnje implantata i protetske suprastrukture lično rukovodi Mr sci dr Zaviša koji je magistarske studije završio sa tezom "PROUČAVANJE FIZIČKO-MEHANIČKIH PROMENA PRILIKOM UGRADNJE IMPLANTATA".

PROTETIKA

U ordinaciji trudimo se da, primenom mnogih savremenih metoda i tehnika, postignemo pravilnu rekonstrukciju odnosa zuba i vilica, kako bismo doprineli lepoti Vašeg osmeha.


Da bismo stekli bolji uvid u stanje zuba, za svakog pacijenta izrađujemo studijski model. U zavisnosti od stanja usta i zuba pacijenta, protetska terapija može podrazumevati izradu fiksnog, mobilnog ili, pak, kombinovanog rada.

 

Fiksne nadoknade

Na osnovu otiska, za svakog pacijenta za kog su indikovane fiksne nadoknade, izrađuje se voštani model („Wax up“) budućih nadoknada."Wax up" omogućava da sami unapred odredite izgled i željeni oblik Vaših zuba.


Sve danas dostupne tehnike su Vam na raspolaganju.
U toku terapije, dok se izrađuju fiksne nadoknade, pacijenti mogu da se bave standardnim aktivnostima, zahvaljujući privremenim krunama. Privremene krune se izrađuju od visoko - estetskih kompozitnih materijala, kompozita sa keramičkim česticama, u periodu navikavanja ili vremenu predviđenom za oseointegraciju.

 

Detaljnije o tome...

 

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Neka Vaš osmeh zablista!

 

- Beljenje zuba - jednostavan način da ulepšate svoj osmeh.


- Estetske ljuspice - simplifikantna metoda za promenu oblika i boje vaših zuba uz minimalnu invanzivnu intervenciju sa maksimalnim očuvanje zubnog tkiva.

- Estetske krunice - CAD-CAM, ZIRKON krune i mostovi na prirodnim zubima i implantatima, keramički inlej i onlej (kod zamene amalganskih plombi).

stad dental. dr zavisa. negotin. serbia.

bottom of page